Вовед

Olymp Trade е онлајн платформа за тргување и инвестирање која нуди различни средства и начини на тргување, како што се Фиксно време, девизен курс и акции.
Основана е во 2014 година и оттогаш стана лидер во индустријата со над 88 милиони сметки на трговци, 30 милиони месечни трансакции и 16 милиони просечни месечни исплати.

Olymp Trade е регулиран од страна на Меѓународната финансиска комисија и има добиено повеќе награди за нејзината извонредност, поддршка на клиентите, иновации и апликација за мобилно тргување.

Тие имаат за цел да обезбедат сигурно, транспарентно и достапно трговско искуство за трговците од сите нивоа, од почетници до професионалци.

Добрите

 • Без надомест за депозит или повлекување
 • Достапна е бесплатна демо сметка
 • Член на Финансиската комисија
 • Услугата за клиенти достапна 24/7

Конс

 • Достапна е само една платформа за тргување
 • Не е достапно за тргување во сите земји (вклучувајќи ги ЕУ, ОК и САД)
 • Долг процес на повлекување


Преглед на Olymp Trade: платформа за тргување, типови сметки и исплати

Видови на сметки

Платформата за тргување Olymp Trade има два главни типа на сметки. Основна сметка каде ќе ви бидат обезбедени стратегии, индикатори и едукативни материјали кои се достапни за секого. И ВИП сметка каде ќе имате уште повеќе придобивки, почнувајќи од личен аналитичар до тајни стратегии и зголемена профитабилност.

Преглед на Olymp Trade: платформа за тргување, типови сметки и исплати

ВИП-сметка на Olymp Trade

Сметката е достапна за клиенти кои се напредни во тргувањето и ја претпочитаат многу стручни трговци. За да може сметката да биде во живо и да се користи, трговците мора да депонираат две илјади долари (2000 американски долари), или нејзиниот еквивалент на валута.

Клиентите кои ги добиле ВИП сметките имаат корист од побрзо повлекување и добиваат помош од ВИП консултант, финансиски аналитичари и разни инструменти за тргување.

Добрите

 • Побрзи повлекувања
 • ВИП консултант
 • Погоден за елитни трговци
 • Сместување за големи инвестициски трговци
 • Достапна е бесплатна демо сметка

Конс

 • Висок минимален износ на депозит
 • Не е погоден за трговци почетници


Олимписка трговска стандардна сметка

Трговската сметка што ја користат повеќето трговци е Стандардна сметка и е достапна за секој потенцијален клиент што сака случајно да тргува или тестира бесплатна демо сметка.

Сметката има минимален износ за тргување, кој е еден долар, а максимална сума за тргување, која е две илјади долари. Стандардната сметка овозможува максимална можна добивка од осумдесет проценти кога има успешна трговија. Со стандардната сметка има минимален фонд за повлекување од десет долари, без ограничување за какво било повлекување.

Повлекувањата може да потраат до 24 часа, со максимално време на чекање од три дена.

Добрите

 • Достапна е бесплатна демо сметка
 • Ниски трошоци за тргување
 • Ниска минимална депозитна сметка
 • Максимална можна добивка од 80% за секоја успешна трговија
 • Низок минимален износ за повлекување

Конс

 • Долг процес на повлекување


Депозит и повлекување

Olymp Trade им нуди на своите трговци различни опции за депозити и повлекувања. Со депозити, трговците можат да ги финансираат своите сметки преку различни начини на плаќање; овие методи вклучуваат употреба на Visa и MasterCard, електронски плаќања и Boleto. Boleto е опција достапна за сите клиенти со седиште во Бразил.
Преглед на Olymp Trade: платформа за тргување, типови сметки и исплати

Клиентите кои претпочитаат да користат е-паричници можат да аплицираат преку Web Money, Neteller, Skrill, Bitcoin, Qiwi и Yandex Money. Повлекувањата ги имаат истите опции за плаќање, исто така.

Добрите

 • Без провизија за депозит
 • Низок минимален износ на депозит
 • Процес на брз депозит
 • Различни опции за депозити

Конс

 • Никој


Опции за депозит

 • Банкарски жичен трансфер
 • Кредитни и дебитни картички
 • Електронски паричници


Повлекувања

Со Olymp Trade, постои опција трговците да можат да направат повлекување, откако ќе го завршат депозитот. Максималното време на чекање за барање за повлекување може да потрае до три дена, но Olymp Trade се обидува да ја заврши трансакцијата што е можно побрзо. Секој трговец со стандардна сметка, просечното време на чекање е дваесет и четири часа. Сепак, како имател на ВИП сметка, просечното време на чекање е само неколку часа.

Нема такси за повлекување, а минималниот износ за повлекување е десет долари. Заедно со тоа, сите провизии за трансакции се на Olymp Trade и тие не наплаќаат провизии на трговците.

Добрите

 • Без надомест за повлекување
 • Брз процес на повлекување
 • Низок минимален износ за повлекување

Конс

 • Никој


Опции за повлекување

 • Банкарски жичен трансфер
 • Кредитни и дебитни картички
 • Електронски паричници

Платформи за тргување

Тековната трговска платформа за Olymp Trade е внатрешна платформа за тргување која е основана и развиена од развивачите на софтвер на Olymp Trade. Платформата за тргување работи и на Android и на iOS софтвер, како мобилна апликација. Ова значи дека сите клиенти на Olymp Trade можат да тргуваат во секое време, насекаде.

Според прегледите и повратните информации од клиентите, платформата за тргување е погодна за корисниците и има чувство за насока кога станува збор за стратегиите за тргување на клиентот. Olymp Trade и неговата мобилна апликација се смета за една од најдобрите апликации што се достапни на финансискиот пазар.

Платформата за тргување за Olymp Trade е самодоволна и многу лесна за разбирање; содржи технички показатели и инструменти за анализа кои им овозможуваат на трговците да ја најдат најдобрата стратегија за тргување. Внатрешната платформа за тргување Olymp Trade, исто така, обезбедува дел за историја на дното на страницата, овозможувајќи им на трговците да останат ажурирани за одредено средство и да го следат неговиот напредок. На левата страна на страницата има графикон за тргување, а на десната страна на страницата е икона каде што на трговецот му е дозволено да го дефинира времетраењето на тргувањето, износот за тргување и да постави опција Put или Call. .

Исто така, ќе откриете дека постои платформа за тргување MetaTrader4 достапна за вас. MT4 е една од најчестите и најефикасните платформи за тргување во светот и повеќето трговци се запознаени со неа.

Преглед на Olymp Trade: платформа за тргување, типови сметки и исплати
Веб платформа за тргување

Постојат два типа на налози за тргување со Olymp Trade, ценовни и временски налози. Со ценовни нарачки, можете да нарачате, во зависност од цената на која сте ограничени. Што се однесува до временските нарачки, можете да нарачате во одредено време, кое автоматски ќе се изврши во бараното време.

Можеби нема да можете да активирате предупредувања и известувања за вашата сметка на платформата за тргување Olymp Trade, но ќе можете да ги прегледате сите ваши минати и нерешени нарачки. Исто така, ќе имате можност да ги разгледате вашите минати трговци, заедно со детален извештај за тие занаети. Ова ќе ви помогне да ги следите вашите занаети и што би можело да биде вашиот следен.

Со платформата Olymp Trade, интерфејсот е многу едноставен и лесен за користење. Нема да најдете никаков проблем со пронаоѓањето на индикаторите, алатките и финансиските пазари. Веб-платформата за тргување е платформа со повеќе графикони, што значи дека можете да управувате со неколку графикони одеднаш.


Платформа за тргување на работна површина

Платформата за тргување на работната површина е слична на веб-платформата за тргување на Olymp Trade, но платформата за тргување на работната површина мора да се преземе како додаток на вашиот уред, Windows или Mac.

Добрите

 • Достапно на Windows и MT4
 • Мултифункционални алатки за цртање графикони
 • Лесен пристап и лесен за користење
 • Приспособливо
 • Достапни се над 200 финансиски пазари

Конс

 • Нема предупредувања и известувања


Мобилна платформа за тргување

Постојат два типа на налози за тргување со мобилната апликација Olymp Trade, ценовни и временски налози. Со ценовни нарачки, можете да нарачате, во зависност од цената на која сте ограничени. Што се однесува до временските нарачки, можете да нарачате во одредено време, кое автоматски ќе се изврши во бараното време.

Со мобилната апликација Olymp Trade, можете да го користите вашиот отпечаток од прст како форма на најавување на вашата трговска сметка. Функцијата за препознавање отпечатоци е многу ретко да се најде, бидејќи бара напредна технологија. И покрај тоа што нема процес на најавување во два чекора, препознавањето на отпечатоци од прст е подобра алтернатива.

Со платформата за мобилни апликации, можете да активирате предупредувања и известувања преку поставките за мобилниот телефон. Ќе го видите во форма на притисни известување што се наоѓа во поставките на вашиот уред.

Генерално, мобилната апликација Olymp Trade е многу прифатлива за корисниците и им овозможува на трговците кои се во движење никогаш да не пропуштат суштинска можност за тргување. Мобилната апликација е достапна за трговци со софтвер, iOS и Android. Со Android, можете да ја овозможите функцијата за препознавање отпечаток од прст, како друга форма на најавување.

Добрите

 • Тргување 24/7
 • Лесен за користење
 • Достапно е препознавање отпечаток од прст за најавување
 • Достапни се над 200 финансиски пазари
 • Достапна е функцијата за повеќе графикони

Конс

 • Нема процес на најавување во два чекора

Поддршка за корисници

Со Olymp Trade, тие обезбедуваат поддршка за услуги на клиентите што е достапна 247. До поддршката за корисници може да се дојде преку е-пошта, телефонска поддршка или преку форма за контакт. Нивната телефонска поддршка е достапна во Јужна Африка и Аргентина.

Добрите

 • Достапно 24/7
 • Различни методи за поддршка на клиентите
 • Релевантни одговори

Конс

 • Услугата за клиенти на PO може да биде бавен процес


Средства за комуникација

 • Е-пошта
 • Телефонска поддршка
 • PO адреса
Многу трговци беа импресионирани од трговското искуство на Olymp Trade, особено во поддршката за услуги на клиентите и процесот на повлекување. Трговците кои побарале повлекување ги добиваат средствата за само 24 часа, додека имателите на ВИП сметки ги добиваат за неколку часа. Многу трговци кои ја користеа услугата за корисници беа благодарни на брзите и релевантни одговори што ги добија, но методот за поддршка на корисниците на PO се сметаше за бавен во споредба со другите опции за поддршка на клиентите.

Заклучок

Olymp Trade е давател на трговски услуги што е создаден во 2014 година во Свети Винсент и Гренадини. Во моментов има 25.000+ активни корисници, користејќи ја нивната Стандардна сметка или нивната ВИП сметка. Olymp Trade се регулира со тоа што е член на реномираната Меѓународна финансиска комисија (IFC), која е посредник помеѓу трговецот и брокерот. Од членовите на ИФЦ се бара да поднесат годишен извештај како форма на мониторинг и евалуација, заедно со финансиска компензација од 20.000 УСД доколку има било каква финансиска злоупотреба предизвикана од брокерот.

Olymp Trade е еден од најпознатите брокери. Сепак, тие не прифаќаат клиенти од различни земји, вклучително, но не ограничувајќи се на САД, ОК и Јапонија. Тие се исто така еден од ретките брокери кои имаат силно присуство на социјалните медиуми, користејќи ги социјалните медиуми како едукативна алатка преку која трговците можат да учат.

Thank you for rating.